Royal-Cravates

Welcome to Croatian military forum: Royal-Cravates

Croatian military forum


  Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Share
  avatar
  Admin
  Admin

  Posts : 476
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Admin on sub ruj 09, 2017 8:08 pm

  USNS Trenton na navozu

  http://www.total-croatia-news.com/business/21879-viktor-lenac-shipyard-to-overhaul-us-navy-ship  BRODOGRADILIŠTE Viktor Lenac dobilo je novi posao za Američku ratnu mornaricu, čiji bi logistički brod iz Šeste flote 'USNS Trenton' početkom idućeg tjedna trebao stići na remont u uvalu Martinšćica.

  USNS Trenton je logistički brod Šeste flote Američke ratne mornarice, aluminijski katamaran namijenjen za brze intervencije servisiranja američkih vojnih brodova na Mediteranu te za prijevoz ljudi i opreme. Na remontu bi trebao ostati do početka listopada, priopćilo je u subotu brodogradilište, napominjući da je riječ o „blizancu“ broda „USNS Chocktaw County“, koji je na remontu u Martinšćici bio potkraj 2015.

  Predsjednik Uprave Aljoša Pavelin smatra da je novi posao riječkoga škvera iznimno važan zbog kontinuiteta odnosa s Američkom ratnom mornaricom i jasna poruka tržištu o njegovoj snazi.

  Sljedećeg tjedna će na dokovima brodogradilišta biti privezana dva američka vojna broda, jer se u Martinšćici još nalazi zapovjedni brod Šeste flote Američke ratne mornarice „USS Mount Whitney“, na kojem se završava opsežan projekt remonta i preinake.

  Na brodu su ugovoreni dodatni radovi, pa će prihodi od modernizacije tog broda i najvažnijeg ovogodišnjeg posla porasti u odnosu na prvobitna očekivanja, naglašavaju iz kostrenskog brodogradilišta.

  Ističu se kako u Viktoru Lencu uspješno rade i druge projekte, te da se unatoč kratkom zatišju nastavlja pozitivni trend punih dokova iz prve polovice godine.

  avatar
  Roman_Stefic

  Posts : 156
  Join date : 04.03.2016
  Age : 45
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Roman_Stefic on uto ruj 12, 2017 7:21 pm
  Izvor: Škveranka, pedpostaviti je kako bi OOB 31 biti predstavljen a mozda i krsten za Dan HRM
  avatar
  Roman_Stefic

  Posts : 156
  Join date : 04.03.2016
  Age : 45
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Roman_Stefic on ned ruj 17, 2017 1:54 am

  http://morski.hr/2017/09/13/radionica-podvodne-robotike-u-biogradu-na-moru/

  Radionica podvodne robotike u Biogradu na Moru
  13/09/2017 238  BIOGRAD NA MORU – Breaking the Surface (BtS) je međunarodna terenska radionica koja se po deveti put zaredom organizira u Hrvatskoj, na atraktivnoj lokaciji Ilirija resort hotela u Biogradu na Moru.

  Na BtS-u se svake godine okupljaju renomirani znanstvenici, istraživači i studenti iz cijelog svijeta, s ciljem da podijele i usavrše svoja znanja iz različitih područja vezanih za podvodna istraživanja. U tjedan dana sudionici će imati priliku slušati najbolje svjetske stručnjake iz područja kao što su podvodna robotika (MAROB), pomorska biologija (MARBIO), podvodna arheologija (MARCH), pomorska sigurnost (MARSEC) i oceanografije (MARGEO).


  Photo: PR

  Polaznici će moći sudjelovati u praktičnim prezentacijama H2020 projekata DexROV, SubCULTron-a  i EXCELLABUST-a. Nakon obrade i statističke analize, tutorijali se usredotočuju na upotrebu alata i aplikacija za pripremu robotskih misija. Na BtS-u će svoja vozila i njihove mogućnosti predstaviti i četiri europske tvrtke: Blueprint Subsea (VB), Blueye Robotics (NO), EvoLogics (NJEM) i Norbit (NO). Uz sve navedeno, i ove godine na programu je „Dan za invovacije“.

  R.I.

  Sponsored content

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: sri ruj 20, 2017 8:22 pm.