Royal-Cravates

Welcome to Croatian military forum: Royal-Cravates

Croatian military forum


  SANU II

  Share
  avatar
  Admin
  Admin

  Posts : 503
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  SANU II

  Postaj by Admin on pet tra 07, 2017 12:45 pm

  Srbija danas niti je miroljubljiva niti prijateljska zemlja. Ovdje ce mo se baviti pracenjem stanja kako napreduje SANU II.
  avatar
  Admin
  Admin

  Posts : 503
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: SANU II

  Postaj by Admin on pet tra 07, 2017 12:49 pm

  Edicija:


  Umjesto uvoda: http://www.istinomer.rs/akter/15/Aleksandar-Vucic


  Nesto malo o biografiji trenutno najmocnijeg politicara Srbije ...

  Nakon studija radio je kao novinar na “Kanalu S” na Palama tokom 1992. i 1993. godine. Pripremao je i vodio vesti na engleskom, blok iz sveta, intervjue, reportaže.

  Srpskoj radikalnoj stranci pristupio je 1993. godine i ubrzo biva izabran za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Samo dve godine kasnije, postaje generalni sekretar SRS.

  Nakon pobede Srpske radikalne stranke na lokalnim izborima u Zemunu 1996. godine, postaje direktor Sportsko-poslovnog centra "Pinki". “Uspeo je da rekonstruiše ovo zapušteno sportsko zdanje i uspešnim poslovanjem višestruko poveća primanja zaposlenih”, navodi se u njegovoj zvaničnoj biografiji na sajtu Vlade Srbije.

  Kada je SRS 24. marta 1998. godine formirala Vladu Srbije sa SPS i JUL, Vučić je izabran za ministra za informisanje. Za vreme ministarskog mandata potpisao je Zakon o javnom informisanju, koji je ostao zapamćen po drakonskim kaznama za medije, kao i gašenju redakcija “Dnevnog telegrafa”, “Evropljanina” i “Naše Borbe”. Danas kada ga optužuju da se meša u rad medija odgovara da “mu je to najlakše pripisati kada ne postoje drugi argumenti protiv njega.

  "Ne radim to (mešanje u rad medija) i ne plašim se konkurencije, ali mi je lako to pripisati. Bio sam ministar informisanja pre 15 godina, najgluplji na svetu. I lako mi je to pripisati.”(CNN, 26. 12. 2015. godine)


  Zadnja promjena: Admin; pet tra 07, 2017 12:57 pm; ukupno mijenjano 3 put/a.
  avatar
  Admin
  Admin

  Posts : 503
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: SANU II

  Postaj by Admin on pet tra 07, 2017 12:53 pm

  Kako je doticni pobjedio koristeci slatka obecanja ... mali podsjetnik: http://www.istinomer.rs/ocena/3767/U-toku-radovi-na-pruzi-Stara-Pazova-%E2%80%93-Novi-Sad

  “Već radimo deo pruge Stara Pazova-Novi Sad, a počinje Beograd-Stara Pazova. Za godinu i po dana ćemo Beograd-Novi Sad ići za 40 minuta. Biće mnogo bolje vozom nego kolima. I to centar-centar.” RTV, 23. 3. 2017. godine je napisao/la:


  RTS, 23. 12. 2015. “Mi to moramo da otvorimo 2018, sad sam i ja dao javno obećanje, kao što sam rekao i za auto-puteve kad mora da bude gotovo.“ je napisao/la:

  Za deo pruge od Beograda do Stare Pazove (34.5 km) potpisan je komercijalni ugovor sa kineskim partnerima u novembru 2016. Ugovorom je predviđeno da radovi traju tri godine. U slučaju da počnu ove godine, ta deonica bi trebalo da bude završena 2020. Čeka se kredit.

  Dakle, pruga od Beograda do Novog Sada neće biti kompletirana pre 2021, pa teško da ćemo pre toga između dva grada moći da putujemo 40 minuta, kako obećava premijer u trci za predsednika.

  Rekonstrukcija pruge podrazumeva izgradnju novog i rekonstrukciju postojećeg koloseka, tako da će nešto brže putovanje verovatno biti moguće i pre završetka svih radova, ali jasno je da su brojni rokovi već više puta probijeni, o čemu Istinomer konstantno piše.
  avatar
  Admin
  Admin

  Posts : 503
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: SANU II

  Postaj by Admin on pet tra 07, 2017 1:02 pm

  Cijela nova ratna strategija je zasnovana na oruzanoj sili .... a da pogledamo ekonomske podatke: http://www.istinomer.rs/ocena/3760/Prosecna-plata-u-januaru-420-evra

  Prosečna plata u januaru.2017 - 420 evra  TV Pink, 7. 1. 2016. godine "Ja se nadam da ćemo za dve godine moći da kažemo da je prosečna plata u Srbiji 500 evra. " je napisao/la:

  22. 3. 2017. godine “Do kraja 2017. prosečna plata u Srbiji iznosiće 440 evra”, rekao je Vučić gostujući na TV Prva. je napisao/la:

  KOMENTAR ISTINOMERA
  Kada se u oktobru 2016. čitava Vlada preselila u Niš, premijer Vučić i njegovi ministri dosta toga su obećali građanima sa juga. Vučić je, između ostalog, najavio da će Vlada ponovo zasedati izvan Beograda, što se još nije dogodilo. Govorio je i o povećanju minimalne cene rada i povećanju plata u javnom sektoru – ta obećanja jeste ispunio - ali je najavio i značajan rast prosečne plate, počev od januara.

  Međutim, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku (RZS), januarska plata u proseku je bila 41.508 dinara, odnosno oko 335 evra – skoro 100 evra manje od predviđanja - zbog čega Vučićevo obećanje ocenjujemo kao “neispunjeno”.

  Moguće da je Vučić mislio na decembarsku platu, koja jeste dostigla taj prag od oko 430 evra. I da je tako, jasno je da nije reč o trajnom rastu. Naime, svakog decembra plate su veće nego inače, jer se u decembru, zbog praznika, isplaćuje deo zarade koji bi se isplaćivao u januaru. Zbog toga su plate u januaru manje nego inače.

  “Pored toga, krajem godine se vrše i isplate zaostalih zarada, kao i godišnjih i kvartalnih bonusa, što je takođe uticalo na rast zarada isplaćenih u decembru 2016. godine”, navodi se u obrazloženju Republičkog zavoda za statistiku.

  Zato je potrebno gledati širi period od mesec dana i trendove. Podaci RZS pokazuju da je prosečna plata u proteklih godinu dana porasla, ali da nije bilo nikakvog dramatičnog skoka.
  avatar
  Admin
  Admin

  Posts : 503
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: SANU II

  Postaj by Admin on pet tra 07, 2017 1:19 pm

  Malo o naoruzanju jer je to bilo najjace oruzje na izbornima ...

  http://www.vesti.rs/Drustvo/Ponovo-u-centru-paznje-Istorija-planova-modernizacije-aviona-Super-Galeb-G-4-4.html

  Izvor: TangoSix.rs, 26.Apr.2016, 08:04


  PONOVO U CENTRU PAŽNJE: ISTORIJA PLANOVA MODERNIZACIJE AVIONA SUPER GALEB G-4
  Ponovo u centru pažnje: Istorija planova modernizacije aviona Super Galeb G-4

  Posle velike bure i različitih reakcija u stručnoj i zainteresovanoj javnosti povodom predložene modernizacije aviona Orao, mnogi su se zapitali – šta se dešava sa G-4MD i hoće li Orao 2.0 „pomrsiti konce“ starijem, i po mnogima, razumnijem programu modernizacije?
  Odgovor na ovo pitanje dobićemo verovatno uskoro jer je G-4MD, za razliku od Orla 2.0, odobren projekat, sa kakvim-takvim budžetom i jasan je favorit i prepoznata potreba od strane RV i PVO.

  izdvajamo bitne detalje:

  Zašto modernizovati?Da bi neki tip vojnog vazduhoplova (a posebno onog namenjenog za borbena dejstva), tokom svog životnog veka ili vremena u kojem je korišćen, mogao da zadovolji zahteve savremenog ratovanja, mora pretpreti bar jedan ako ne i više procesa modernizacije.
  Na ovo utiče i veoma brz razvoj tehnike i tehnologije koje su danas dostupne velikom broju zemalja što može stvoriti razne mogućnosti za modifikaciju postojećih vojnih aviona i helikoptera kako bi se produžila njihova eksploatacija.

  Podsjetimo, radi se o 30 godina starim zrakoplovima, napravljenim daleko od Srbije ...

  Takav je slučaj i sa školsko-borbenim avionom G-4 ’’Super Galeb’’ i jurišnikom Orao koji se i danas nalaze u upotrebi gotovo isti onakvi kakvi su i uvedeni u naoružanje pre više od 30 godina.

  slijedi dio o uspjesnicama proizvoda iz Mostara

  Jedan od najuspešnijih proizvoda nekadašnje jugoslovenske vazduhoplone industrije je svakako školsko-borbeni avion Soko G-4 ’’Super Galeb’’ (službena vojna oznaka N-62) koji danas osim Srbije u svetu koristi još samo Unija Mjanmar.

  pa jos malo o odlicnom stanju...

  Poslednja 4 aviona su ponuđena na prodaju marta ove godine. RV i PVO Vojske Srbije danas raspolaže sa 22 aviona od čega je u poslednjih nekoliko godina broj aktivnih aviona nije prelazio 8-10 aviona.

  I malo kontroverzni zakljucak ..... navedeni zrakoplovi su nabavljeni proje 30 godina i planiaju se koristiti do 2035 ??? WTF

  Životni vek ovog tipa aviona je 30 godina ili 5000 sati naleta ali je pre izvesnog vremena VTI vremenski vek produžo za 8 godina. Sasvim je sigurno da postojeći primerci imaju daleko manji nalet od predviđenog pa bi najverovatnije bilo moguće da se životni vek dodatno produži za nekoliko godina.
  Planirano je da bi po modernizaciji ovaj tip aviona mogao da ostane u naoružanju do perioda 2030-35. godine.
  avatar
  Admin
  Admin

  Posts : 503
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: SANU II

  Postaj by Admin on pet tra 07, 2017 2:13 pm

  http://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/pilot-poginuo-u-padu-srpskog-vojnog-aviona-super-galeb-nestao-s-radara-preletio-preko-sela-pa-se-srusio-pored-obiteljske-kuce-i-ostavio-krater/5876198/

  lijepo sastavljena gornja analiza, sve onako optimisticki a onda se dogodi sljedece:

  TEŠKA NESREĆA
  PILOT POGINUO U PADU SRPSKOG VOJNOG AVIONA?

  Super Galeb nestao s radara, preletio preko sela, pa se srušio pored obiteljske kuće i ostavio krater

  AUTOR: Jutarnji.hr
  OBJAVLJENO: 07.04.2017. u 12:03


  Školski zrakoplov G-4 super Galeb srušio se kod Šapca pri čemu je poginuo jedan od dva pilota, javlja beogradski Blic, pozivajući se na izvore iz Ministarstva obrane.

  Navodno se radilo o avionu za obuku pilota, a u tijeku je potraga za preživjelim.

  Blic neslužbeno doznaje kako je zrakoplov nestao s radara ranije ujutro, te da je potom pao na području sela Slatina, gdje je načinio velik krater.

  12.50 - Svedoci nesreće: Goreo je još u vazduhu je napisao/la:


  Dakle, osim sto imaju evidentnog uspjeha u zrakoplovstvu, sad imaju 21 zrakoplov ovoga tipa i sigurno ce imati 7 do 9 na rasploganji i dva manje pilota za moguci let sa najnovijim i najstrasnijim Mig29-Putin sto je ikada vasceli svet video.

  Nama upravo dolaze haubice ...


  12.29 - Druga nesreća G-4 Podsetimo, ovo je drugi udes G-4. Prvi udes dogodio se 2008. kаdа je poginuo pilot Ištvаn Kаnаs. je napisao/la:
  avatar
  Admin
  Admin

  Posts : 503
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: SANU II

  Postaj by Admin on ned lis 08, 2017 10:12 pm

  Malo spustanje lopte .... a moze biti i varka ...

  https://tangosix.rs/2017/08/10/poslednja-vest-mig-ovi-iz-rusije-ne-lete-20-oktobra-modernizacija-novi-radari-rakete-nisu-ni-na-vidiku-odrzavanje-po-stanju-novi-rezerni-delovi-jedina-vest/

  [POSLEDNJA VEST] MiG-ovi iz Rusije ne lete 20. oktobra; modernizacija, novi radari i rakete nisu ni na vidiku; održavanje po stanju i novi rezerni delovi jedina vest  Sponsored content

  Re: SANU II

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: pet stu 24, 2017 2:39 am.