Royal-Cravates

Welcome to Croatian military forum: Royal-Cravates

Croatian military forum


  Slovenija - problemi

  Share

  Admin
  Admin

  Posts : 322
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Slovenija - problemi

  Postaj by Admin on pon stu 14, 2016 9:27 pm

  Ovo moramo iskoristiti ...


  PANIKA U SLOVENIJI Objavljena karta britanskog kraljevskog hidrografa koja otkriva gdje je granica u Piranskom zaljevu  AUTOR: Željko Trkanjec  OBJAVLJENO: 14.11.2016. u 12:06

  Uz pobjedu Donalda Trumpa pojavila se odmah šala da se Hrvatska može oprostiti od Piranskog zaljeva. Jer, prva je dama Melania, rođena Knavs, iz Sevnice (druga stanica međunarodnim vlakom od Zagreba). I, kako prenose neki portali, dala je izjavu na slovenskom: “Mam sporočilo za Hrvaško - Piranski zaliv v celoti pripada Sloveniji”. A onda se ta divna slika u subotu raspala u stotinu komadića kad je Boris Šuligoj u Delu objavio tekst pod naslovom “Isključivi gospodarski pojas nasuprot arbitražne presude”.


  Nadzor prometa

  Karta pokazuje pomorske trase za ulazak u Tršćanski zaljev, a na njoj je ucrtana i granica nadzora pomorskog prometa u Piranskom zaljevu. Slovensku je upravu za pomorstvo na noge digla činjenica da je ta granica ucrtana sredinom zaljeva, dakle onako kako to traži Hrvatska i kako bi trebalo biti temeljem Konvencije o pravu mora. Za Delo su iz Uprave izjavili kako su o tome izvijestili Ministarstvo vanjskih poslova, a ministar Karl Erjavec je pak rekao: “Uopće nije važno kakve zemljovide izdaju u Velikoj Britaniji. I sami lako nacrtate svoju pomorsku kartu i svoju granicu”.

  Za pomorce

  No, činjenica je da je riječ o dokumentu koji koristi najviše pomoraca na svijetu i da Erjavec, sasvim razumljivo, pokušava umanjiti njezin značaj kao što je nastojao minimizirati važnost otkrića dogovora slovenskog suca i agentice. I kao što tvrdoglavo, kao i cijela slovenska administracija, ustraju na arbitražnom postupku iako je Hrvatska sve relevantne adrese izvijestila kako je prisluškivanjem postupak kontaminiran i kompromitiran te da se više ne smatra stranom u njemu.

  Erjavca je napao dr. Marko Pavliha, koji traži da se ministarstvo oglasi i zatraži promjenu zemljovida te da reagira na inicijative koje dolaze iz Hrvatske o tome da će biti proglašen isključiv gospodarski pojas. Borut Šuklje, bivši ambasador u Beogradu, a sada lobist s jako dobrim vezama, tvrdi za Delo da bi Hrvatska tu zonu mogla proglasiti “jednostrano, dan prije ili poslije odluke Arbitražnog suda”. Šef diplomacije Karl Erjavec ističe kako nema službenih informacija o proglašenju pojasa, a da je to Hrvatska već pokušavala, ali nije uspjela.”


  VEZANE VIJESTI
  KAKO MI JE BIVŠI SLOVENSKI PREDSJEDNIK OTKRIO KLJUČNI RAZLOG PROPASTI SPORAZUMA O GRANICI Kučan: Milanović je Račana gotovo optužio za veleizdaju!
  Povod za tekst je otkriće koje je poprilično zabrinulo Upravu za pomorstvo Republike Slovenije. Riječ je o karti Hidrografskog ureda Ujedinjenog Kraljevstva s naslovom: “Italija, Slovenija i Hrvatska; Tršćanski zaljev i pristupi”. Taj ured britanske vlade izdaje karte koje se smatraju najboljima u svijetu i koriste ih pomorci iz brojnih zemalja, a nisu ni jeftine - za ovu treba izdvojiti oko 40 funti plus 7 posto poreza.

  Roman_Stefic

  Posts : 98
  Join date : 04.03.2016
  Age : 44
  Location : Zagreb

  Re: Slovenija - problemi

  Postaj by Roman_Stefic on pon pro 12, 2016 11:12 pm

  Neznam zasto se uznemiravati kad to sama Slovenija zna najbolje ..... http://www.vecernji.hr/hrvatska/slovenci-jos-1991-sami-iscrtali-granicu-po-sredini-zaljeva-onako-kako-to-trazi-hrvatska-1134813

  cisto, jasno i precizno, onako kako to Slovenci uvjek rade .... dakle, KAINE PROBLEM sosed?

  i podsjetimo se glavnih aktera - niti su bili tako saljivi kao najveca stetocina u Hrvata, cak bi se bi se dalo reci jedan otuzni i ruzni dvojac likova prosle dekade, vrijednih zaboravu


   Sada je: uto sij 17, 2017 6:08 pm.