Royal-Cravates

Welcome to Croatian military forum: Royal-Cravates

Croatian military forum


  Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Share

  Admin
  Admin

  Posts : 337
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Admin on ned pro 25, 2016 9:14 pm

  jos malo VHS1  Admin
  Admin

  Posts : 337
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Admin on uto pro 27, 2016 3:53 pm

  http://vijesti.hrt.hr/351065/amerikanci-remont-admiralskog-broda-povjerili-viktor-lencu


  Amerikanci remont zapovjednog broda povjerili Viktoru Lencu

   
  07. 09. 2016.  
  U trenucima recesije na brodarskom tržištu, kada je ponuda brodskog prostora veća od potražnje, brodogradilišta nemaju posla. Oni škverovi koji su se nametnuli kvalitetom i pouzdanošću, poput remontnog brodgradilišta Viktor Lenac, nisu u takvoj situaciji. Američka ratna mornarica remont svojih brodova četvrti je put povjerila tom brodogradilištu.

  Potkraj godine radnici Viktora Lenca treći će put, na Mount Whitneyu obaviti remont. Ovaj put vrijedan 21 milijun dolara. Ugovorom su predviđene i dodatne opcije koje bi mogle podignuti vrijednost posla i na 32 milijuna dolara. U trenutku kada cijena remonta u svijetu pada, ponuda iz Lenca, Amerikancima je prihvatljiva.

  Naglasak na projektu je što ovaj put oni ugrađuju kompletan novi sustav nadzora i komunikacije na brodu, što je bitna stvar za bilo koji brod u njihovoj floti.

  Zbog recesije u brodogradnji i remontu, Lenac je u prvom polugodištu ostvario neto gubitak od 9 milijuna kuna. Četvrti posao za američku ratnu mornaricu pridonijet će njegovu saniranju i otvaranju novih radnih mjesta.
  Znatan oporavak tržišta još se ne očekuje. U Lencu se nadaju ipak pozitivnim razultatima potkraj godine. Jer htjeli-ne htjeli, zbog nepovoljne konjunkture, brodari će umjesto gradnje nove, posegnuti za remontom postojeće flote.

  VIDEO: http://vijesti.hrt.hr/351065/amerikanci-remont-admiralskog-broda-povjerili-viktor-lencu


  Zadnja promjena: Admin; pet pro 30, 2016 11:17 pm; ukupno mijenjano 1 put.

  Admin
  Admin

  Posts : 337
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Admin on uto pro 27, 2016 3:55 pm

  Kacige za francusku policiju proizvodit će se u Prelogu


  Hrvatska vojna industrija jedna je od rijetkih gospodarskih grana u zemlji koja ostvaruje stalni rast izvoza, a na svjetskoj karti izvoznika, nametnula se isključivo kvalitetom. Rezultat je to dugogodišnjih ulaganja, ali i usvajanja najvažnijih svjetskih vojnih normi u proizvodnji.

  Kacige za francusku policiju proizvodit će se u Prelogu


  19. 12. 2016. prije 1 tjedan
  Hrvatska vojna industrija jedna je od rijetkih gospodarskih grana u zemlji koja ostvaruje stalni rast izvoza, a na svjetskoj karti izvoznika, nametnula se isključivo kvalitetom. Rezultat je to dugogodišnjih ulaganja, ali i usvajanja najvažnijih svjetskih vojnih normi u proizvodnji.

  Antibalističke zaštitne kacige proizvedene u Prelogu izvoze se u 70 zemalja i već su odavno hrvatski brend. U 22 godine proizveli su više od dva milijuna kaciga, a da su izrađene prema svjetskim standardima svjedoče i potvrde o poštovanju najvažnijih vojnih normi. Nedostajao im je samo certifikat AKAP, no preloška tvrtka sada ima i to.

  Akap je NATO certifikat. On omogućava da se tvrtka Šestan - Busch pojavljuje na svim natječajima koji ga traže, a sve više i više država traži taj certifikat. Kroz taj proces certificirano je i Ministarstvo obrane, a Šestan - Busch je prva tvrtka u Hrvatskoj koja ima taj certifikat, kažu.

  Iako čak 98 posto proizvodnje izvoze, domaći ugovori vrlo su im važni. Inozemni natječaji, gotovo u pravilu, sadržavaju i pitanja o tome opskrbljuje li tvrtka i domaću vojsku. U suradnji s Hrvatskom vojskom preloška tvrtka razvila je nekoliko tipova kaciga.

  Božićni dar ovih je dana stigao iz Francuske - u konkurenciji najjačih svjetskih igrača, preloška tvrtka pobijedila je na natječaju za proizvodnju antibalističkih zaštitnih kaciga za francusku policiju.
  Admin
  Admin

  Posts : 337
  Join date : 04.03.2016
  Age : 37
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Admin on pet sij 06, 2017 11:41 am

  Malo okasnili i mnogo se bre hvale ....  Russia completed a new version of SAM : "9R31M (9M317M3) BUK-M3"  Published: January 6, 2017


  Russian Concern Almaz-Antey finished testing a new version of SAM 9K317M Buk-M3, held at the Kapustin Yar firing range.

  The new SAM must be taken into service in 2017. Test completed with a delay of 2 years. Accordingly, detained and mass production of a new SAM.

  The new launcher has 6 new missiles 9R31M (9M317M3) starting in containers. New missiles capable strike targets at altitudes of 35 km and 70 km distances. According to Russian sources, SAM is able to affect various purposes, including ballistic missiles and cruise missiles (including 5 meters altitude).  Experts believe that the efficiency exceeds even this SAM S-300, however, giving it a range of.

  Buk-M3 created in two versions - for crawler and on trailers.

  Roman_Stefic

  Posts : 127
  Join date : 04.03.2016
  Age : 44
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Roman_Stefic on pet sij 27, 2017 12:39 am

  Malo šarene laže i zanimljivo kako Vijalet i Pašaluk rade zajedno kao da srpska uopce nije problem ...

  Evo tko je i koliko naoružanja kupio iz BiH?

  Najviše su kupovale Saudijska Arabija, Egipat i SAD-e, a izvozili smo u Srbiju, Švicarsku, Njemačku, Austriju, Tursku, Španjolsku…
  Bosna i Hercegovina izdala je 228 dozvola za izvoz naoružanja i vojne opreme. Vrijednost roba na dozvolama u 2016. je nešto više od 305 milijuna eura. N1 doznaje da većina roba za koje je dozvola izdana nisu izvezene iz Bosne i Hercegovine. Koliko je oružja zapravo prodatno i tko su najznačajniji kupci?

  Vrijednost roba na izdanim dozvolama od gotovo 600 milijuna maraka rekord je za BiH. Izvoznici koji su prednjačili uglavnom su poduzeća namjenske industrije iz Federacije BiH. Među njima – UNIS “GINEX” iz Goražda, “IGMAN” Konjic, “Pobjeda” Goražde, sarajevski “PRETIS”, “BNT” iz Novog Travnika, “BINAS” Bugojno i “MATRA GROUP” iz Banja Luke.

  “Postotak realizacije dozvola nikada nije 100 posto, on se kreće negdje na godišnjoj razini od 40 do 80 posto. Dok znatan broj tvrtki u 100 posto iznosu realizira, ali pojedinačne dozvole”, kaže je Damir Karahodžić, Odsjek za kontrolu izvoza i uvoza naoružanja i vojne opreme, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa.

  N1 doznaje da značajan broj roba i dalje stoji u zemlji. Podaci Vanjskotrgovinske komore BiH na osnovu izvješća Uprave za neizravno oporezivanje BiH ukazuju da izvoz za 11 mjeseci nije prešao 150 milijuna maraka. Najviše su kupovale Saudijska Arabija, Egipat i SAD-e.

  Izvozili smo u Srbiju, Švicarsku, Njemačku, Austriju, Tursku, Španjolsku… Zanimljivo je da su kupovale i Kraljevina Svazilend, Burundi i Tanzanija.  “Zasigurno ćemo krajem ovog mjeseca dobiti od Uprave za neizravno oporezivanje službeni podatak koliko je to izvezeno. Za prvih 11 mjeseci ove godine to je blizu 150 milijuna maraka što nije konačan rezultat namjenske industrije BiH”, objašnjava Bruno Bojić, predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH.

  Krajem sljedećeg tjedna mogle bi se znati razmjere eventualnog povećanja izvoza. Bh. izaslanstva uz srbijansku putuje u zemlju koja je najveći kupac proizvoda namjenske industrije – Saudijsku Arabiju.

  “Ona je već na prvom mjestu s 34 milijuna otprilike kupljenih proizvoda namjenske industrije. Da pokušamo dogovoriti još veću kupoprodaju i da vidimo što bi to bilo od proizvoda komplementarno sa Srbijom jer smo pozvani da budemo njihovi gosti i da vidimo što možemo zajedno ponuditi”, dodaje Bojić.

  U prošloj godini odbijena su četiri zahtjeva. Da bi Ministarstvo vanjske trgovine BiH izdalo dozvolu potrebne su i prethodna mišljenja od resora – sigurnosti, obrane i vanjskih poslova. Pretpostavlja se da su dva izvoznika namjeravala izvoziti u zabranjene ili potencijalno opasne zone u svijetu, zbog čega neslužbeno nisu dobili “zeleno svjetlo”.

  “Dvije dozvole nisu izdane zbog toga što izvoznik nije predočio svu potrebnu dokumentaciju, a dvije dozvole nisu izdane zato što nisu dobijene sve prethodne suglasnosti od ministarstava koji su uključeni u proces davanja suglasnosti odnosno mišljenja za izvoz”, otkriva Karahodžić.

  Najviše prodajemo streljivo, posebno iz “IGMAN” Konjica. Testiranje samohodne haubice iz Novog Travnika, koja je za kamere i medije još uvijek skrivena, najavljeno je za početak sljedeće godine. Ovo samonavodeće moderno oružje, kako se tvrdi, većinski je bh. proizvod s cijenom blizu milijun maraka. /Večernji.ba/


  Roman_Stefic

  Posts : 127
  Join date : 04.03.2016
  Age : 44
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Roman_Stefic on pon sij 30, 2017 6:41 am

  Lijepo je vidjeti kupolu koju je i radio DD sa Kongsbergom kako stoji na Strykeru  On the military Aberdeen, Maryland, conducted the first firing of the circular armored personnel carrier (WHO) Stryker tower equipped with 30 mm cannon automatic. The first prototype was delivered to the army in October last year.

  This year, the first such KTO receive soldiers of the 2nd Cavalry Regiment stationed in Vilseck Germany, but earlier, in the summer they undergo training in Aberdeen. Currently, the US Army is capable of four such vehicles prototype still and waiting for the next (the same number) within a few months.

  The program of obtaining them within the framework of an urgent operational need in the autumn of 2015, when it more than $ 400 million fixed supply 83 transporters with a maximum deadline for the start to the end of 2018 years. These vehicles will receive a remote-controlled system tower MCT-30 Kongsberg, with 30 mm automatic cannon MK 44 Bushmaster. The new designation is a car XM1296 Infantry Carrier Vehicle - Dragoon . Added to this are fully integrated into the new position of the commander and upgraded drivetrain components, also introduced some modifications to the hull WHO.

  The tower has two trays of 75 bullets 7.62 mm coupled km and the set of smoke grenades. Its modular design allows the use of additional packages dopancerzenia, easy exchange of optoelectronic devices used or the same weapons. There were several reasons for choosing such a tower. Firstly, it is a remote-controlled weapon system (no interference to the inside of the hull, the preservation of existing transport capacity, small design changes, etc.). Second 30 mm cannon powered 30x173 mm cartridge can be easily replaced even 40 mm cartridge-powered 40x180 (greater firepower and effectiveness of the missile against various targets). The tower is also adapted for receiving the gun cmp Javelin and is relatively lightweight.

  The possibility of further acquisition of WHO in this configuration choose tests carried out in the 2nd Regiment during the implementation of his training programs and different levels of exercise. It was then that possibly will be updated composition of individual subunits equipped including these conveyors.

  The program aims not only to introduce a new car into service, but rather to examine the impact of such armed WHO on the possibility of sub-units and branches in the various tasks on the battlefield. According to representatives of the US Army time asymmetric wars is slowly falling into oblivion and it was time to face the enemy with comparable potential in various weapon systems. Sorry a bit late noted insufficient potential Stryker against transporters and combat infantry cars armed with automatic medium caliber cannons.

  Acting in Iraq and Afghanistan against fighters equipped with light arms, they focus mainly on improving the level osłonności against such weapons and mines, IEDs and other types of explosives. At that time, both Russia and China extensively modernized older hardware or introduced new with a big twist in the direction of arming it with universal modules tower (with different types of weapons), so as to ensure their self-sufficiency, versatility and high firepower on the battlefield. Besides significantly increased the possibilities used in these systems, fire control and optoelectronic devices.

  The US Army is dedicating part of the savings on this program approx. $ 20 million to increase the effectiveness of remote-controlled weapon module CROWS previously mounted Strykerze (program ECB2a). The plan is to integrate them with ppk FGM-148 Javelin (which will provide growth opportunities piercing. With consecutive significant improvement of efficiency and response time of such a system to the threat). The second program ECB2b aiming to change the system aiming MITAS to use ppk TOW. Both are at the moment in the development stage, and may apply to approx. 70 percent. currently operated fleet Strykerów . The program ECP1 be improved energy balance of the vehicle and increase the available engine power. And there are plans for buildings on conveyor system interfering with BSP or new means of communication and data transmission.

  Strykers were introduced to the US Army at the beginning of this century, so in a similar time as the Rosomak the Polish Army. The initial organization of both programs, however, left a lot to be desired. In the case of Polish WHO only recently introduced a larger number of varieties of specialty (eg. WRT). Armed Forces have not been implemented or cars integrated with launchers ppk. Although in recent years this work clearly accelerated, both in terms of new towers unmanned, as well as upgrades of existing Hitfistów (originally they were to be immediately integrated into the ppk), it does not change the fact that the first Wolverines weapons przeciwpancernym army will receive ten years from the start of service of these transporters.

  On the other hand, problems Stryker program are no exception in the case of the US Army (an example is even now fast search systems plot for this type of troops) or other types of troops in the US (LCS in the US Navy or the F-22 USAF). Sometimes you get the impression that other countries, inspired by the US, have in some cases tend to commit the same mistakes, even on assumptions of programs.

  An intensive program of modernization transporters Stryker immediately raises the question of what has been modernized over the nearly 12 years of operation Rosomak in our country. On the other hand, it is clear that the program Strayker (like Wolverine) was from the beginning badly organized and thought out. Anyway, this is not an exception in the case of the US Army (an example is even now fast search systems plot for this type of troops) or other types of troops in the US (LCS in the US Navy or the F-22 USAF). Many countries modeled on the US Army (such as Poland), and repeats their mistakes, but the United States can afford it - we unfortunately do not. Interesting is also the fact that the strength of the US military to decide whether its soldiers powerful economy and industry of the country.

  Roman_Stefic

  Posts : 127
  Join date : 04.03.2016
  Age : 44
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Roman_Stefic on pon sij 30, 2017 11:21 pm

  Đuro Đaković grupacija je u 2016. preokrenula višegodišnje trendove stagnacije i generiranja gubitaka


  Objavio Defender - 30. siječnja 2017.


  Grupacija Đuro Đaković je u razdoblju I – XII 2016. godine ostvarila prihode u visini od 583,2 milijuna kuna, a rashode u visini 603,5 milijuna kuna. Ostvaren je neto gubitak od 20,2 milijuna kuna, dok je EBITDA (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza) pozitivna 16,5 milijuna kuna odnosno 2,9%. Uspoređujući izvještajno razdoblje s istim razdobljem 2015. godine ostvareni ukupni prihodi su veći za 185,5 milijuna kuna odnosno 47%, dok je EBITDA bolja za 46,5 milijuna kuna a neto gubitak je smanjen za 43,7 milijuna kuna.

  Grupacija Đuro Đaković je u četvrtom kvartalu 2016. godine ostvarila gubitak u visini 9,8 milijuna kuna. Promatrano cijelu 2016. godinu grupacija je ostvarila gubitak nakon oporezivanja u visini od 20,2 milijuna kuna. Tri su osnovna razloga poslovanja s gubitkom: nedovoljna popunjenost kapaciteta u prvom kvartalu 2016. godine u segmentu Transporta, gubitak na projektu most Čiovo i izostanak planirane dobiti na ugovorenom poslu proizvodnje BOV-a radi pomicanja početka proizvodnje od strane naručitelja. Iako su mjere restrukturiranja dale rezultate u segmentima Transporta i Obrane, bit će nužno provesti dodatne mjere u segmentu Industrije i energetike.

  U odnosu na isto izvještajno razdoblje prethodne godine grupacija bilježi značajna poboljšanja. Tako su ukupni poslovni prihodi veći za 181,4 milijuna kuna (povećanje 45,9%), izvoz je veći za 25 milijuna kuna (povećanje za 21%), a ukupan rezultat je bolji za 43,7 milijuna kuna (poboljšanje za 68,3%). U odnosu na 2014. godinu grupacija Đuro Đaković je ostvarila 194,3 milijuna kuna više prihoda (povećanje 50,8%), izvoz je veći za 36,2 milijuna kuna (povećanje za 33,7%),a ukupni rezultat je bolji za 72,9 milijuna kuna (poboljšanje za 78,2%).

  Poseban naglasak treba staviti na činjenicu da je Đuro Đaković grupacija ostvarila u 2016. godini pozitivan EBITDA u visini od 16,5 milijuna kuna što je poboljšanje u odnosu na prethodnu godinu za 46,5 milijuna kuna. Također, ovo je prvi puta nakon 2012. godine da je Grupacija ostvarila pozitivan EBITDA (2012. godina je bila posljednja godina sa punom proizvodnjom BOV – borbenog oklopnog vozila). U odnosu na 2014. godinu ostvareni EBITDA je bolji za 82,1 milijuna kuna. S danom 31.12.2016. godine vrijednost potpisanih ugovora grupacije Đuro Đaković je u visini od 554 milijuna kuna.

  Cilj koji još nije ispunjen je financijsko restrukturiranje sa svrhom postizanja optimalne strukture izvora poslovanja (vrlo malo učešće vlastitih izvora u bilanci grupacije). Uprava Đuro Đaković Grupe d.d. ovaj cilj ima namjeru ostvariti putem izdavanja novih dionica.

  „U 2016. godini Đuro Đaković grupacija je preokrenula višegodišnje trendove stagnacije i generiranja gubitaka. Poslovanje s pozitivnim EBITDA pokazuje da grupacija ima pozitivne programe te da može naći tržišta za prodaju svojih proizvoda i u godinama bez prodaje svojeg najprofitabilnijeg programa. Nalazimo se na prijelomnom trenutku za budućnost kompanije jer je za nastavak uzlaznog trenda nužno vlasničko ulaganje, koje je u punom obujmu izostalo 2014. godine a kojim bi se osiguralo ostvarenje planova u budućnosti.”, izjavio je predsjednik Uprave Tomislav Mazal.

  Roman_Stefic

  Posts : 127
  Join date : 04.03.2016
  Age : 44
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Roman_Stefic on pon sij 30, 2017 11:26 pm

  Nenabavlja samo Vucic ...

  Potpisani ugovori s hrvatskim proizvođačima vojne opreme  Ministarstvo obrane RH potpisalo je ugovore vrijedne oko 230 milijuna kuna s hrvatskim tvrtkama proizvođačima vojne opreme. Ugovori su potpisani sa 34 tvrtke koje će za potrebe Oružanih snaga RH proizvesti odjeću, obuću, naoružanje, kao i prehrane i osiguranja vojnika.
  Potpisivanju ugovora nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, državni tajnici Tomislav Ivić i Zdravko Jakop, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Tomislav Radoš te predstavnici hrvatskih tvrtki.

  Tom prigodom potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je kako ovi ugovori predstavljaju značajan doprinos hrvatskom gospodarstvu, osobito onom segmentu koji je usmjeren na proizvodnju vojne opreme i djelatnosti u vezi s obrambenim sektorom. „Ovakva suradnja pokazuje kako MORH nije samo potrošač, već i generator razvoja, promotor vrhunskih hrvatskih proizvoda“ rekao je ministar te dodao da Hrvatska vojna industrija upravo na ovakav način u suradnji s Oružanim snagama Republike Hrvatske dobiva reference koje otvaraju vrata zahtjevnih svjetskih tržišta.
  Načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov ovom prilikom je rekao da je ponosan na Oružane snage RH koje iz godine u godinu uspješno provode sve svoje zadaće u operacijama, obuci i vježbama te naglasio kako dio zasluga svakako nosi i dobra oprema kojom su opremljeni, a kojom ih opskrbljuju hrvatski proizvođači. "Ja vjerujem u sposobnost hrvatskih proizvođača jednako kao što hrvatski narod vjeruje u sposobnost hrvatske vojske i uvjeren sam da će se ova dobra suradnja nastaviti i u budućnosti" zaključio je general Šundov.

  Potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Tomislav Radoš rekao je kako Hrvatska gospodarska komora podržava današnje potpisivanje ugovora s Ministarstvom obrane o nabavi vojne opreme. "Brojne analize, uključujući i Svjetsku banku potvrdile su kako su proizvodi hrvatske obrambene industrije globalno konkurentni u svijetu. Uz izvoz i dobru pozicioniranost na inozemnom tržištu raduje i činjenica kako je vrlo važno ostati na domaćem tržištu" rekao je Radoš te zaključio: "Naša sigurnost mora ostati u našim, hrvatskim ekonomskim rukama na opću dobrobit i u korist hrvatskog gospodarskog rasta".

  U ime zajednice proizvođača za posebne namjene vojne proizvodnje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, prigodno se obratio Alojzije Šestan, direktor tvrtke Šestan Busch d.o.o. istaknuvši kako je vrlo važno što su ugovori potpisani upravo početkom godine, što nam omogućuje bolje planiranje poslovnih procesa. Hrvatska vojna industrija raste već 20 godina te je zahvalio Ministarstvu obrane na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji. "Ovi ugovori su nama, proizvođačima veoma značajni jer su i potvrda i certifikat za izvozne poslove", rekao je Šestan.
  Josip Držajić iz ustanove URIHO zahvalio je na suradnji te istaknuo kako osobe s invaliditetom već dugi niz godina uspješno surađuju s Ministarstvom obrane. "Ministarstvo je otvorilo svoja vrata suradnji s osobama s invaliditetom i na taj način otvorilo nam mogućnosti za nove poslovne suradnje i s drugim tvrtkama" naglasio je Držajić.

  Predstavnik tvrtke HS Produkt d.o.o. Željko Pavlin rekao je kako s Ministarstvom obrane ima vrlo uspješnu suradnju na razvoju hrvatskih proizvoda. Iskustvo i sinergija hrvatske vojne industrije i hrvatskih oružanih snaga neizmjerno je važna i dovela je do velikih rezultata. "Pozdravljamo i daljnju suradnju te budući razvoj na proizvodima", zaključio je Pavlin.

  Sveukupno je ugovoreno oko 400 različitih vrsta roba i usluga, od čega preko 10.500 pari obuće, oko 6.000 kompleta borbenih odora, preko 1.500 kom donjeg rublja, preko 35.000 pari čarapa, oko 500 kaciga i dr. U ove projekte uključeno je više od 30 proizvođača, a na tim poslovima radit će preko 5000 radnika.
  Ugovor o nabavi borbenih odora potpisan je sa Zajednicom proizvođača čiji je nositelj tvrtka KROKO Proizvodnja i razvoj d.o.o., a čine ju tvrtke ČATEKS d.d., ODJEĆA d.o.o., ŠEŠIR d.o.o., URIHO, te podizvoditelji VARTEKS PRO d.o.o. i HEMCO d.o.o..
  Ugovor o nabavi obuće za potrebe pripadnika Oružanih snaga RH potpisan je sa Zajednicom proizvođača obuće čiji je nositelj tvrtka INKOP Obuća d.o.o., a obuhvaća i tvrtke BOROVO d.d. i JELEN PROFFESIONAL d.o.o.

  Potpisani su i ugovori s tvrtkama Šestan Busch d.o.o. (kacige), HS produkt d.o.o. (naoružanje), Đuro Đaković d.d. (remont tenkova), Croatia osiguranje d.d. (osiguranje), TD Pleter-usluge d.o.o. (usluga prehrane i čišćenja), Jadran Tvornica čarapa d.d. (čarape), Galeb d.d. (donje rublje), Mako d.o.o. (vojničke veste), Skiplet d.o.o. (časničke veste), Kap-ko d.o.o. (kape i oznake), Krojostil d.o.o. (mornarska odjeća), Jaquard d.o.o. (tekstilne oznake), Kovnica d.o.o. (metalne oznake), Čarliana (rukavice), Pomorski centar za elektroniku d.o.o. (lanseri), Mativo d.o.o (vojnički jastuci), P.E.S. d.o.o (bodeži), Znanje d.o.o. (tiskanje), Graditelj Svratišta (gradnja objekta), SO-RA-ING d.o.o. (nadzor), NCP GRUPA d.o.o. (održavanje), Promet d.o.o. (prijevoz) i Zagrebački holding, Podružnica ZET (prijevoz).

  OJI Foto: Josip KOPI  Roman_Stefic

  Posts : 127
  Join date : 04.03.2016
  Age : 44
  Location : Zagreb

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Roman_Stefic on pon vel 06, 2017 12:48 am

  Zanimljivo ... Večernji


  Hrvatska vojna industrija i dalje se ubrzano razvija, a kako se gotovo cijela ta proizvodnja i izvozi, raste i izvoz naoružanja i vojne opreme. I u 2016. rast u odnosu na prethodnu, 2015., iznosi značajnih 20-ak posto, tako da prve, neslužbene procjene kažu da je izvezeno proizvoda u vrijednosti od oko 1,5 milijardi kuna, dakle oko 200 milijuna eura. To jest brz rast, s obzirom na to da je i 2015. bila rekordna godina u kojoj je izvoz u odnosu na 2014. rastao po stopi od čak 37%.

  Ti su podaci još neslužbeni, a točne ćemo doznati sredinom travnja kada, već uobičajeno, Ministarstvo gospodarstva objavljuje službene brojke.

  I dalje se lavovski dio izvoza naoružanja odnosi na karlovački HS Produkt, koji na izvozu svojih pištolja i jurišnih pušaka ostvaruje barem oko 60% ukupnog hrvatskog izvoza oružja. I direktor HS Produkta, Željko Pavlin potvrđuje da im je ova godina bila rekordna, što se tiče izvoza poznatih pištolja HS 2000 i brojnih inačica nastalih daljnjim razvojem osnovnog proizvoda. U SAD, koji je i dalje najznačajniji kupac tih pištolja, u 2016. izvezeno je čak pola milijuna komada pištolja, a ostatak proizvodnje u više od 30 zemalja, pretežno Azije i Afrike.

  Sponsored content

  Re: Vojna, policijska i zastitna industrija i razvoj

  Postaj by Sponsored content


   Sada je: pon vel 20, 2017 12:09 pm.